Премиерът на Албания Еди Рама заяви, че България е блокирала процеса на евроинтеграция на Северна Македония заради свои интереси, информира БТА, позовавайки се на македонските сайтове"Слободен печат", Сител, Нетпрес, 24 инфо, МКД и др.

"Вижте какво се случва сега, в момента, когато нещата са готови, хоп, излиза България и блокира Македония. Защо България блокира Македония? Блокира я заради свои интереси. Блокира я заради собствената си вътрешна динамика и държи Македония като заложник. И сега, ще видите какво ще стане, друга държава, която - не защото не иска Македония или не ни иска нас, а защото нейният народ не иска разширяване, и другите не искат", каза Рама в телевизионно интервю за "Визион плюс".

Изпратихме протестна нота до външното министерство на РС. Македония

Изпратихме протестна нота до външното министерство на РС. Македония

Заради върнатите 920 български книги

Той отива и по-нататък като пита, ако Швейцария се казваше Албания или Македония, и на нея ли щяха да кажат "не може да влезете по-бързо".

Рама коментира вчера и че е виждал карта с промяна на границите на страните на Западните Балкани, още преди тя да е свързана с приписван на словенския премиер Янез Янша неофициален документ. Самият Янша отрече да има подобен документ.

"Разговарях с него много отдавна. Видях и документа, който излезе. Нямам коментар", отбеляза Рама.

Викат посланика на РС. Македония да обяснява за клеветническа кампания срещу България
Обновена

Викат посланика на РС. Македония да обяснява за клеветническа кампания срещу България

Захариева е изпратила българския консул на ГКПП Деве баир заради спряно дарение от 920 български книги