Българска гражданка, работеща като стюардеса, е починала в Уганда.

От Министерството на външните работи потвърдиха официално инцидента.
Вчера, 14 март, в генералното консулство на България в Дубай е постъпила информация за починала българска гражданка, която е работила за авиокомпанията "Емиратс".
Консулството ни в Дубай е реагирало своевременно и е уведомило близките на починалата. Генералният консул Иван Йорданов е в постоянна връзка с тях.
До този момент не е получавано официално известие за причината за смъртта.

Информацията се потвърждава от съобщение в социалните мрежи.
За смъртта на българката пише и информационния сайт alarabiya.net.
Гражданската авиация на Уганда също потвърждават информацията. По техни данни инцидентът е станал вчера.

Според непотвърдена информация на "daily monitor" българската стюардеса е отворила аварийната врата. Не е ясно обаче дали тя е скочила от самолета или е паднала. Българката е загина от нараняванията си.
Говорителят на болница "Кисуби" в Кампала Франсис Секанди е потвърдил смъртта на жената. "Да, приехме жената, но тя вече беше мъртва. Потвърдихме смъртта и тялото беше отведено от летищната линейка, която я доведе", обяснява говорителят.
В момента на инцидента самолетът се подготвял за товарене на пътници към Дубай, съобщават източници от летището в Кампала.

По неофициална информация българката е изпаднала от самолета на пистата от авариен вход. Инцидентът е станал на международното летище "Ентебе" в столицата на Уганда Кампала.
Самолетът е бил Боинг 777 на авиокомпания "Емирейтс". Към момента на инцидента машината била паркирана, а екипажът се подготвял за товарене на пътници.

След падането стюардесата е била прехвърлена по спешност в болницата "Кисуби". Тя обаче е починала от тежките си наранявания.