Българин обвинен за измами с кредитни карти е екзекутиран със съпругата си в дома им в Кейптаун, съобщава "Хералд лайв". Полицията съобщава, че са открили Анджело Димов и втората му съпруга Неси Пеева в Берклиет, с огнестрелни рани в главите им.

Според полицейски източник двойката е стояла с лице към екзекуторите си, което предполага, че "са приели съдбата си". Техните лаптопи и мобилни телефони са откраднати, допълват от полицията. Двамата са живели в наетия дом с 6-годишната си дъщеря.

Едно от кучетата им също е застреляно, въпреки че съседи коментират, че не са чули нищо. 

Българското посолство в Претория коментира, че момичето е в безопасни ръце. "Що се отнася до трагедията с българските граждани Незабравка Пеева и Анджело Димов, бихме искали да уведомим, че се грижим за непълнолетното им момиче", посочва посолството в имейл до TimesLIVE. Посолството потвърждава, че е "постоянно във връзка" с близките на Димов и Пеева.

Пеева е собственик на The Cake Witch, занимаваща се с торти за рождени дни и сватби. Работила е в ресторант Newlands, преди да се срещне с Димов.

Семейна приятелка коментира, че бизнесът на Пеева е успешен, но тя не знаела нищо за бизнеса на съпруга си. 27-годишният син на Димов, от първия му брак, е бил настанен в къща в градината. Той е бил сериозно ранен при мотоциклетна катастрофа през декември и прекарва известно време в кома, преди да се върне за кратко в България, за да се възстанови.

Източник коментира, че през декември, бизнес партньорът на Димов, който живее в Токай, е станал жертва на въоръжен грабеж в къщата си и оттогава е надградил оградата на къщата си и е сложил в бронирани стъкла. Запознати със семейството, подозрителни за дейността на Димов, смятат, че може да има връзка между двете престъпления.

Източници, близки до разследването, заявяват, че Димов се е занимавал с проектирането и изграждането на устройства за сканиране на карти, поставени на банкомати.