Има доказателства, че екстремистки групи като "Антифа" също участват в протестите в цялата страна заради смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, за да ги превръщат във вандалски акции накрая, заяви в четвъртък главният прокурор на САЩ Уилям Бар.

Бар каза, че повечето протестиращи все пак са мирни демонстранти.

Директорът на ФБР Кристофър Рай изтъкна, че подобни групировки си поставят за цел да сеят хаос и нямат нищо общо със стремежа към равенство и справедливост на мирните протестиращи.

Полицаят, убил Джордж Флойд, може да получи 40 г. затвор

Полицаят, убил Джордж Флойд, може да получи 40 г. затвор

Трима негови колеги също са с обвинения...

Президентът Доналд Тръмп определи "Антифа" като терористична организация.

Активисти на движението са сред участниците в размириците, съпътстващи протестите, предизвикани от смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд.

Протестите в САЩ остават масови, но по-мирни, задържани са 10 000 души

Протестите в САЩ остават масови, но по-мирни, задържани са 10 000 души

Протестиращ: Няма да изтрият толкова лесно 400-годишна болка

Припомняме, че арестуваният полицай Дерек Шовин е обвинен в убийство. Именно Шовин държа коляното си върху врата на Флойд. Бившият полицай ще се яви пред съда на 8 юни. Вчера стана ясно Шовин получава по-тежко обвинение - в убийство втора степен. По-рано беше обвинен в убийство трета степен и непредумишлено убийство втора степен.

Семейството на Флойд поиска да се проведе независимо разследване. Въпреки че и в двата доклада се посочва убийство като причина за смъртта на 46-годишния, в официалното заключение на властите пише, че в организма му е имало наркотици, също се посочва, че е имал сърдечни проблеми.

Джордж Флойд починал от задушаване, гласи аутопсията му

Джордж Флойд починал от задушаване, гласи аутопсията му

Но официалната такава твърди друго

В независимия доклад не се споменават тези неща.

Междувременно, демонстрациите в страната продължават.