Новоизбраният американски президент Джо Байдън представи в събота в Уилмингтън, щата Делауеър екипа, с помощта на който ще бори последиците от климатичните промени в страната, предаде Fox.

"Подобно на колегите си, членовете и на нашия екип за околна среда и енергия са брилянтни, квалифицирани, тествани и разрушават бариерите", каза Байдън.

Дженифър Гранхолм е изборът му енергиен министър, Джина Маккарти за национален съветник по климата, а Майкъл Ригън ще оглави Американската агенция за опазване на околната среда.

Байдън неведнъж е поставял промените на климата като свой приоритет.  Той ги определи като екзистенциалната заплаха на нашето време.

Байдън избра индианка за министър на вътрешните работи

Байдън избра индианка за министър на вътрешните работи

60-годишната Деб Хааланд...

Планът му включва преминаване към чиста енергия и изграждане на 1,5 милиона енергийно ефективни домове и обществени жилищни единици.

Припомняме, че по-рано Байдън издигна за министър на вътрешните работи кандидатурата на Деб Хааланд.

60-годишната Хааланд произхожда от индианците пуебло - група индиански народи, населяващи югозападната част на САЩ. Ако тя бъде утвърдена на поста, ще бъде първата представителка на коренните народи на Америка, която ще оглави вътрешното министерство.

Хааланд е член на Камарата на представителите и член на Демократическата партия. Председателката на долната камара в Конгреса Нанси Пелоси изрази одобрението си за избора на Байдън.

Байдън може да избере член на Републиканската партия за министър на търговията

Байдън може да избере член на Републиканската партия за министър на търговията

Все пак много вероятно е всички членове на правителството да са демократи

По-рано Джо Байдън заяви, че ще представи правителство, което ще отразява многообразието на Америка.