Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън все още не е получил достъп до данните на американското разузнаване, експерти по национална сигурност ще проведат брифинг за него следващата седмица, предаде Ройтерс.

Според Джен Псаки, съветник на екипа на Байдън по предаването на властта, нарастват опасенията, че липсата на достъп до актуалните данни може да представлява опасност за националната сигурност. Тя добави, че той планира следващата седмица да предприеме стъпки за контакт с лидери и представители на двете водещи партии във Вашингтон и извън него.

Байдън настоя за спешни мерки срещу COVID в САЩ

Байдън настоя за спешни мерки срещу COVID в САЩ

Страната регистрира над 100 000 случая всеки ден

Тази седмица новоизбраният президент се е срещнал със съветници, с които е обсъдил кадрови въпроси свързани със следващата администрация. Той планира да обсъди с конгресмени въпроса за икономическа помощ за засегнатите от коронавируса американци, включително с лидера на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл.

Макконъл все още не е разговарял с Байдън, подчертава Асошиейтед прес.

Байдън обмисля да назначи бившият председател на Федералния резерв Джанет Йелън за министър на финансите. Според информация от електронното издание на "Политико" новоизбраният президент обмисля да назначи независимия сенатор Ангъс Кинг за ръководител на националното разузнаване на САЩ.