Още седем деца, загинали в тежкия пътен инцидент с ученически автобус в Швейцария, бяха изпратени от техни близки, роднини и редица официални лица. Траурната церемония се състоя в централния храм „Св. Петър" в белгийския град Льовен.

Църквата едва побра желаещите да присъстват на последното сбогуване с децата и се наложи броят на седящите места да бъде увеличен от 800 на 1400, съобщава белгийският „Le soir".

Сред официалните лица бяха кралската двойка - Албер II и Паола, холандският принц Вилем Александър и съпругата му Максика, президентът на Европейския съвет Херман ван Ромпой и други. Освен събралото се множество извън сградата на храма останаха много хора, които също искаха да се сбогуват със седемте деца. Церемонията в църквата беше излъчвана на два огромни екрана, които предаваха директно случващото се.

Ковчезите с телата на децата бяха пренесени в „Св. Петър" от белгийски военни, облечени в официалните си униформи, допълва francesoir. Над всеки от тях беше поставена снимка на загиналите.

Вчера около 15 хиляди души участваха в церемонията по прощаването с 15 деца и двама възрастни - жертви на пътния инцидент с автобус.

Припомняме, на път към Белгия след ски ваканция в Швейцарските Алпи туристическият автобус, превозващ общо 52 души, катастрофира в тунел в Швейцария. Загинаха 22 деца и шестимата възрастни, които са ги придружавали, включително двамата шофьори на автобуса.