Белият дом работи по заповед за реформа в полицията, две седмици след смъртта на невъоръжен чернокож по време на арест в Минеаполис. Прессекретарят на Белия дом Кейли МакЕнани предположи, че това е възможно по-рано в сряда. Това ​​каза тя пред Fox News.

Тъй като президентът Доналд Тръмп обяви подкрепа за някои видове мерки за реформа на полицията, CNN съобщава, че се очаква неговите най-добри сътрудници да му ги представят още в сряда.

Според CNN, някои сътрудници считат, че вероятно при посещението си в четвъртък в Далас, той ще разкрие кои мерки за реформа на полицията подкрепя, макар че все още не е ясно дали до този момент ще е взел решение.

Припомняме, че повечето американци подкрепят националните протести срещу полицейския произвол след смъртта на Джордж Флойд и смятат, че полицията не е направила достатъчно за осигуряване на същото отношение към чернокожите както към белите. Това показа социологическо проучване на "Вашингтон пост" и Shar School.

Повечето американци подкрепят протестите и искат реформа в полицията

Повечето американци подкрепят протестите и искат реформа в полицията

61% от анкетираните не одобряват управлението на Доналд Тръмп

61% от анкетираните не одобряват управлението на Доналд Тръмп по време на демонстрациите, докато 35% са на мнение, че президентът на САЩ се е справил добре. 47% от респондентите категорично не одобряват отговора на американския лидер.

Проучването е проведено от 2 до 7 юни и в него са участвали 1006 души.