Oперната прима Веселина Кацарова е пострадала, след като двама мъже направили опит да я ограбят, съобщава АП.

Заради инцидентът българската оперна певица с швейцарско гражданство, е отменила участието си в музикален фестивал в Австрия.

В изявление на сайта на Фестивала в алпийския град Инсбрук се посочва, че двама мъже са се опитали да откраднат чантата на Кацарова. Българското мецосопрано се е прибрала в дома си в Швейцария.

В изявлението си организаторите на фестивала за антична музика в Инсбрук не дават никакви подробности относно нараняванията на Кацарова, но заявяват, че състоянието й се подобрява.

Държавният телевизионен оператор ORF съобщи, че оперната прима е била нападната късно във вторник.

"Добре съм, вкъщи съм си. Имам сериозна рана на главата, но повече се притеснявам за болния си баща в Стара Загора. Казах на майка ми, но него не исках да го притеснявам с това", обясни Кацарова пред 'Телеграф".

Пред вестникът тя разказва, че двамата млади мъже, които са я нападнали, били арабски бежанци на възраст между 20 и 25 г.

"Отидох в полицията и пуснах жалба. Казаха, че всеки втори ден е нападана по някоя жена. Добре, че в Швейцария няма такива работи. Мен ме спаси това, че съм оперна певица и имам изнесен глас, защото като се развиках, явно се изплашиха и веднага избягаха", каза още Кацарова.