Американският отдел по труда публикува най-новите си данни за безработицата, продължава мрачната тенденция, като през изминалата седмица 3,8 милиона души подадоха молба за безработица, което доведе до безработица от 30 милиона души през последните шест седмици, съобщават АП и БиБиСи.

Безработицата нарасна, след като щатите наложиха социални и икономически ограничения, за да ограничат разпространението на Covid-19. В цялата страна има протести, призоваващи управляващите да отворят отново икономиката на държавата, няколко щата започнаха да облекчават ограниченията в опит да възстановят бизнеса.

В САЩ икономистите прогнозират, че равнището на безработица за април може да достигне 20% - цифра, която не се е наблюдавала от Голямата Депресията, когато процентът достигна 25%.

Белият дом очаква най-малко 16% безработица в САЩ

Белият дом очаква най-малко 16% безработица в САЩ

Мисля, че следващите няколко месеца ще са ужасни

Тази седмица правителството оцени, че икономиката се е свила с 4,8% на годишна база през първите три месеца на тази година, което е най-резкият спад за тримесечието след финансовата криза през 2008 г.

Сегашното тримесечие се очаква да бъде много по-лошо, като спадът се прогнозира на 40%.

Въпреки усилия на губерантори в някои щати, проучванията показват, че голяма част от американците продължават да внимават да се върнат към пазаруване, пътуване и други нормални икономически дейности.

Коронавирус: Чикаго се готви за вълна от нови безработни бездомни

Коронавирус: Чикаго се готви за вълна от нови безработни бездомни

Хората се страхуват, че условията в приютите по-лесно ще ги заразят