Бившият адвокат на президента Доналд Тръмп - Майкъл Коен излиза на свобода срещу $500 000, предаде АП. Присъдата срещу него се очаква през декември.

Бившият личен адвокат е заплашен от затвор от 46 до 63 месеца. Отделно той може да бъде глобен. Самият Майкъл Коен се призна за виновен за данъчна и банкова измами, но и в прекрачване на правилата за финансиране на политическа кампания.

Бивш адвокат на Тръмп се призна за виновен
Обновена

Бивш адвокат на Тръмп се призна за виновен

Майкъл Коен се споразумя с ФБР

Все пак адвокатът успя да се договори с ФБР и прокуратурата преди началото на съдебното дело.

Шефът на кампанията на Тръмп криел данъци и въртял партийни каси

Шефът на кампанията на Тръмп криел данъци и въртял партийни каси

Пол Манафорт е заплашен от 80 години затвор

Сделката на адвоката с прокуратурата се отнася за разследване на злоупотреби с общо 4.5 милиона долара.

Сензационното е, че Майкъл Коен признава, че злоупотребите са били извършени "в координация и по нареждане на кандидат за федерален изборен пост". Под тази законова формулировка "изплува" Доналд Тръмп. Така той е посочен като съучастник във федерално престъпление.

През последните десет години Майкъл Коен движеше всички големи дела на Доналд Тръмп. Адвокатът минава за един от най-доверените хора на сегашния президент.

Пледирането на Майкъл Коен за виновен е успех за специалния прокурор Робърт Милър, който разследва евентуална намеса на Русия в президентските избори през 2016 г. и възможно съглашателство между Кремъл и кампанията на президента Доналд Тръмп.