Бивш модел обвини президента на САЩ Доналд Тръмп в опипване и принудителна целувка през 1997 г. Това е поредното обвинение в сексуален тормоз към американския лидер седмици преди изборите, информира АФП.

Ейми Дорис сподели пред британския "Гардиън", че Тръмп е упражнил сексуален тормоз над нея във ВИП ложата му на тенис турнира US Open в Ню Йорк. Адвокати на президента на САЩ отрекоха обвиненията.

Той просто вкара езика си в гърлото ми и аз го избутах. И след това той ме сграбчи по-здраво и започна да ме опипва по дупето, гърдите, гърба, навсякъде, оплака се Дорис в интервю за вестника. Тя добави, че е била притисната от президента и не е могла да се измъкне.

Повече от десет жени обвиняват Тръмп в сексуален тормоз, включително и известният американски колумнист Елизабет Джийн Каръл, която твърди, че е била изнасилена в магазин за дрехи в средата на 90-те г. на миналия век.

Малко преди изборите през 2016 г. се появи видео от 2005 г., на което се чува да се хвали как славата му позволява да "сграбчва" жени по гениталиите, когато си поиска.

Тръмп го отхвърли като "закачки", но впоследствие се извини.

Дорис е била на 24 г., когато милиардерът я е тормозил. Тогава Тръмп е бил на 51 г. и е бил в брак с Марла Мейпълс.

Ейми Дорис предостави на "Гардиън" няколко снимки, на които е в компанията на Доналд Тръмп. Много хора потвърждават отправените от Дорис обвинения, отбелязвайки, че тя им е казала тогава.

Дорис каза, че е поискала от Тръмп да спре, но на "него не му пукаше". Тя отбеляза, че се чувства изнасилена.

Запитана защо е продължила да се върти около Тръмп следващите дни, бившият модел отговори: "Това се случва, когато нещо травмиращо се случи - замръзваш".

Но адвокати на президента отговориха пред вестника, че нейната версия на събитията не е надеждна, тъй като е щяло да има други свидетели, които да потвърдят, че е била насилвана. Адвокатите смятат, че обвиненията може да са политически мотивирани.

48-годишната Дорис е разказала историята си пред "Гардиън" преди повече от година, но поискала от вестника да не я публикува.

"Писна ми да се измъква", заяви тя.