Бившият състезател по американски футбол Филип Адамс е застрелял рано тази сутрин тамошно време петима души, включително изтъкнат лекар, след което се е самоубил. Трагедията се е разиграла в град Рок Хил в американския щат Южна Каролина, съобщи "Асошиейтед прес". Самоличността на стрелеца е разкрил източник от разследването.

Източникът, който е говорил при условие да остане анонимен, тъй като не е упълномощен да говори публично, е уточнил, че родителите на Адамс живеят близо до дома на лекаря в Рок Хил и че той е бил лекуван от лекаря. Източникът е посочил, че Адамс се е самоубил след полунощ с оръжие калибър .45.

От шерифския офис на окръг Йорк съобщиха, че са търсили часове, преди да намерят заподозрения в близкия дом.

Офисът на съдебните заседатели на окръг Йорк заяви, че д-р Робърт Лесли (70 г.) и съпругата му Барбара Лесли (69 г.) са обявени за мъртви на мястото на инцидента заедно с внуците си Ада Лесли (9 г.) и Ноа Лесли (5 г.).

Мъж, който е работил в дома, Джеймс Луис, 38-годишен от Гастон, е намерен прострелян отвън, а шести човек е хоспитализиран със "сериозни огнестрелни рани", заяви говорителят на шерифския офис на окръг Йорк Трент Фарис.

Страница с биография на д-р Лесли казва, че той и съпругата му за 35 години са отгледали четири деца. Той практикува медицина в Рок Хил от 1981 г.

Рок Хил е град в най-северната част на Южна Каролина, на около 40 километра югозападно от Шарлот, Северна Каролина.