Близо 1 милион души са имунизирани с експериментална ваксина срещу коронавируса, разработена от Sinopharm, съобщават от китайската компания, въпреки че не е предоставила никакви клинични доказателства за ефективността й, информира АФП.

От юли Китай дава експериментални ваксини срещу Covid-19 на държавни служители, международни студенти и работници, които отиват в чужбина.

Бразилия получи 120 000 дози от китайската ваксина

Бразилия получи 120 000 дози от китайската ваксина

Въпреки опитите на Болсонару да я спре

Не сме получили нито един сигнал за сериозни странични ефекти. Само има няколко случая с леки симптоми, обявиха от китайската компания.

Много от китайските кандидати за ваксина са тествани в чужбина. Sinopharm провежда последна фаза на изпитания на две ваксини в Обединените арабски емирства, Бахрейн, Египет, Йордания, Перу и Аржентина.

Компанията се похвали тази седмица, че "води света във всички аспекти" в разработването на ваксина, въпреки че не е представила доказателства от продължаващите клинични изпитания. Фирмата само посочва преживяванията на тези, които са били имунизирани, включително на "строителни работници, дипломати и международни студенти", които са посетили повече от 150 държави след ваксинирането си.

Много от ваксинираните в Китай не са официални участници в клиничните изпитания. Посочва се, че те доброволно са поискали.

Путин: Индия и Китай може да започнат да произвеждат руската ваксина "Спутник V"

Путин: Индия и Китай може да започнат да произвеждат руската ваксина "Спутник V"

Путин също предложи държавите от БРИКС