Индийската армия разкри, че около 250-300 терористи чакат на стартовите площадки през границата, за да проникнат в Индия, предаде "Спутник".

Индийската армия е отказала оферта за инфилтрация по линията на контрол, като разстреля двама терористи в сектора TMG на Хандвара в северния район на Кашмир Купвара.

През юни Джаму и генералният директор на полицията в Кашмир Дилбаг Сингх обвиниха Пакистан в опит да изпрати повече терористи в долината.

Досега през 2020 г. индийските сили за сигурност разстреляха 138 терористи в различни оферти за инфилтрация и срещи в Джаму и Кашмир, според данни от портала за тероризъм в Южна Азия.

От убитите през тази година терористи, официалните лица разкриха, че над 50 терористи са принадлежали на Хизбул Маджахидин, около 20 са от Лашкар-е-Тайба, 20 - от Джаиш-е-Мохамед.

Офертите за инфилтрация се покачват този път поради подходящото време в долината, което се движи под студени вълни през зимите, което води до блокиране на площи, използвани за инфилтрация.

Индийските правителствени служители твърдят, че терористичните действия в долината са намалели след отнемането на временния специален статут съгласно член 370, но силите за сигурност са участвали в няколко битки с оръжия през последните три месеца.

Пакистан многократно отхвърля обвиненията в Индия за прикриване на терористи на страната на Кашмир.