Близо 60 души са били арестувани в Портланд през уикенда на фона на продължаващи протести срещу расовата несправедливост, предаде "Спутник".

"Имаше 59 души, арестувани по време на бунта, който се случи в събота вечер и в неделя сутринта. Четиридесет и трима бяха обработени от полицейското бюро в Портланд", се казва в изявление на полицията.

По-рано полицията на Портланд заяви, че протестиращите са хвърляли огнестрелни бомби, камъни и други предмети по служителите на реда, което ги е накарало да обявят ситуацията за бунт и да разпръснат тълпата.

27 арестувани след поредна протестна нощ в Портланд

27 арестувани след поредна протестна нощ в Портланд

Продължават вълненията там

"Мнозина от тълпата носеха големи щитове и бяха облечени в защитно облекло, включително каски, противогази, бронежилетки и изцяло черни дрехи. Беше ясно, че намерението на тълпата не е мирен протест", заявява полицията на Портланд .

Бурни протести, нападения срещу полиция, съдебни сгради и съоръжения на федералното правителство продължават в Портланд повече от три месеца, започвайки с убийството на жител на Минесота Джордж Флойд на 25 май по време на ареста му в Минеаполис.