Първо беше страх, а сега гняв.

След публикуването на книгата си "Страх" през 2018 г., легендарният разследващ журналист Боб Удуърд излиза с нова книга за президента Доналд Тръмп, озаглавена "Гняв". В нея се разкриват зашеметяващи подробности за поведението и решенията на американския лидер, съобщиха източници пред Си Ен Ен, запознати със съдържанието на книгата.

Тръмп иска промяна на законите за клевета заради книгата "Страх: Тръмп в Белия дом"

Тръмп иска промяна на законите за клевета заради книгата "Страх: Тръмп в Белия дом"

Образът в книгата бил точно противоположен на истинския Тръмп

Удуърд, два пъти носител на престижната награда "Пулицър", е известен със задкулисните си репортажи и безпрецедентен достъп, но втората му книга за Тръмп обещава да вкара читателите в Овалния кабинет по уникален начин. Според множество източници книгата съдържа експлозивна информация за мисленето и действията на Тръмп в сферата на националната сигурност, пандемията от коронавирус, икономическия срив и протестите на движението "Животът на чернокожите е от значение".

Книгата ще бъде издадена от Simon & Schuster на 15 септември. Същата издателска къща публикува по-рано тази година книги на бившия съветник по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън и племенницата на Тръмп, Мери Тръмп.

Тръмпгейт или перманентна нервна криза в Белия дом

Тръмпгейт или перманентна нервна криза в Белия дом

Книгата на Боб Удуърд предизвика яростта му...

От компанията обявиха, че "Гняв" е най-важната книга, която Simon & Schuster ще публикува тази година и че всеки гласоподавател трябва да я прочете преди 3 ноември, когато ще се проведат изборите.

През януари Тръмп разкри, че е разговарял с Удуърд за предстоящата книга. Реномираният журналист многократно предлага на американския лидер възможността да го интервюира за книгата, но Тръмп заявява, че никога не са отправяни подобни молби към него.

Според множество източници журналистът е провел повече от дузина интервюта с президента за "Гняв" в Белия дом, Мар а Лаго и по телефона. Той е записал интервютата с разрешение.

Тръмп искал покушение над Асад, твърди журналистът Удуърд

Тръмп искал покушение над Асад, твърди журналистът Удуърд

Това са измислени истории, твърди Белият дом

Си Ен Ен научи, че в продължение на стотици часове Удуърд е интервюирал първоизточници. Също така се е сдобил с бележки, имейли, дневници, календари и конфиденциални документи, включително и 25 лични писма между Тръмп и лидера на КНДР Ким Чен-ун. "Гардиън" пише, че писмата не са били публикувани до момента.

През 2019 г. представители на Белия дом нарекоха пред "Вашингтон пост" кореспонденцията между Тръмп и Ким "любовни писма". Източници, запознати с книгата на американския журналист, коментират, че писмата са "изключителни". Според Simon & Schuster в едно от писмата Ким описва отношенията между двамата лидери като "фантастичен филм".

Книгата също разкрива мнения на Тръмп за бивши президенти и дали смята, че ще бъде преизбран през ноември.

Боб Удуърд е отразявал управленията на деветима президенти, двукратен носител е на "Пулицър" (за отразяването на аферата "Уотъргейт" и терористичните атаки от 11 септември 2001 г.).