Мъжът, заподозрян в изпращането на най-малко дузина бомби в колети за критиците на президента на САЩ Доналд Тръмп, е 56-годишен регистриран републиканец от Флорида. Задържаният е с богато криминално досие, разкрива "Ройтерс". Това е Сизар Сейък.

Агенцията се позовава на публични регистри.

Изпратените до критици на Тръмп бомби идват от Флорида?

Изпратените до критици на Тръмп бомби идват от Флорида?

Следователите вярват, че самоделните бомби са направени с помощта на инструкции в интернет

Документите показват, че Сизар Сейък е арестуван многократно през годините за домашно насилие, кражба и други обвинения. В един от случаите е обвинен, че заплашвал да използва бомба, въпреки че няма повече подробности.

Сизар Сейък бе задържан в петък сутринта пред магазин за авточасти във Флорида, съобщиха федералните власти. Той е заподозрян, че изпраща писмата с бомби на бившия президент Барак Обама, бившия кандидат за президент на демократите Хилъри Клинтън и различни други обществени фигури, които често са били обект на измама на Тръмп.

Арестуваха заподозрян за бомбите в САЩ
Обновена

Арестуваха заподозрян за бомбите в САЩ

Арестът е извършен в Южна Флорида

Сейък изглежда има профил в Facebook под името Cesar Altieri Randazzo, с участието на видеоклипове и снимки от него, присъстващи на многобройни митинги за "Тръмп", включително поне един митинг във Флорида. Дейността на задържания в социалните мрежи показва, че "хареса" повече от 100 консервативни страници, включително няколко анти-Клинтън и про-Тръмп групи.

ФБР разследва колетите-бомби, имат общ подател

ФБР разследва колетите-бомби, имат общ подател

Засечени са 7 такива пратки до демократи, може да има още...

Сизар Сейък е промоутър, агент за резервации и други дейности, според неговия профил в LinkedIn, който използва своето средно име Altieri и го е посочил като собственик на International Gold Productions.

Профилът го описва и като ветеринарен студент във Високотехнически университет в Северна Каролина. Управителният офис на училището потвърди, че Сейък е кандидатствал, но заяви, че понастоящем не е записан.

Белият ван на Сейък, който беше задържан от властите, е облепен с плакати на Тръмп и надписи срещу Хилари Клинтън и Си Ен Ен. Телевизията дори получи и един от подозрителните пакети в своя офис в Ню Йорк.

Изпратиха бомби на Клинтън и Барак Обама
Обновена

Изпратиха бомби на Клинтън и Барак Обама

Подобна като тази, която беше изпратена на Джордж Сорос

Бомбаджията обявява фалит през 2012 г. Той е натрупал дълг от $20 000 основно към банки. Три години по-рано той губи и имот във Флорида за неплащане на ипотека, разкрива "Ю Ес тудей".

През годините на два пъти той се е опитвал неуспешно да започне свой бизнес.