Взривно устройство е открито в колет, изпратен до Бил и Хилари Клинтън, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на американските власти.

Официални представители обявиха, че откритата бомба е подобна като тази, която беше изпратена на милиардера Джордж Сорос в понеделник.

Откриха бомба до дома на Джордж Сорос в Ню Йорк

Откриха бомба до дома на Джордж Сорос в Ню Йорк

Бомбата е детонирана контролирано от сапьори

ABC информира, че подозрителен пакет е открит до дома на семейство Клинтън северно от Ню Йорк.

По предварителна информация пакетът е открит до имота на Клинтън в Чапака, в щата Ню Йорк.

Но източник съобщи пред "Ню Йорк таймс", че изпратената до семейство Клинтън бомба е открита от служител, който проверява пощата на Клинтънови.

Евакуираха нюзрума на Си Ен Ен в Ню Йорк

Евакуираха нюзрума на Си Ен Ен в Ню Йорк

Метална тръба, която изглежда като самоделна бомба, е открита в пратка

"Ню Йорк таймс" пише, позовавайки се на източник от полицията, че е изпратена бомба и до офис на бившия президент Барак Обама във Вашингтон.

Агенти разкриха, че изпратеното до Сорос взривно устройство е било тръбна бомба с дължина 15 сантиметра, която е била натъпкана с експлозив. Предполага се, че пакетът е доставен на ръка.

В съобщение на "Сикрет сървис" се казва, че федералните власти на САЩ са засекли два подозрителни пакета, адресирани до бившия президент Барак Обама и бившия държавен секретар Хилари Клинтън.

Адресираният до Клинтън пакет е открит от служител на "Сикрет сървис" във вторник вечерта. Пакетът до Обама е пристигнал тази сутрин.

От "Сикрет сървис" поясняват, че няма риск за Клинтън и Обама.

Според АП Хилари Клинтън е участвала в предизборна кампания за демократите във Флорида. Но Бил Клинтън е бил в дома си, когато е получен пакетът.