Позволиха на бордеите в Берлин да отворят след затварянето им за няколко месеца заради коронавирус, но сексът не е позволен напълно, информира АФП.

Клиентите ще могат да се задоволят само с еротични масажи до изготвянето на допълнителни регулации през септември. Те не са единствените, които недоволстват от частичното разхлабване на ограничителните мерки.

49-годишната Яна очаква следващия месец да може отново да предлага пълния набор от услуги.

"Предпочитам сексуалната услуга, клиентите ми също", коментира тя.

Легалната проституция бе забранена в Берлин от средата на март като част от опитите за контрол на коронавируса.

Бордеите в Германия призоваха политиците да им позволят да подновят работа

Бордеите в Германия призоваха политиците да им позволят да подновят работа

Организацията пояснява, че е има план за поддържане на хигиена

През юли десетки проститутки, въоръжени с надуваеми секс кукли, организираха протест пред Бундесрата, горната камара на германския парламент в Берлин. Те се оплакаха, че рестрикциите не им позволяват да се изхранват и са принудени да работят незаконно.

Проституцията е легална и регулирана в Германия. В страната са регистрирани 40 000 секс работнички, които имат трудови договори и социални осигуровки.

Бордеите трябва да инвестират допълнителни средства, за да покрият изискванията на властите. Всеки, който посещава бордей, трябва да попълни форма с личните си контакти, които се вкарват в запечатан плик. Те също трябва да носят маски като в хранителен магазин.

Стриктните мерки за хигиена ще останат в сила до 1 септември.