Борис Джонсън предупреди, че има признаци на втора вълна от коронавирус в Европа, като той защити 14-дневна карантина за пътници от Испания, прeдаде BBC. 

Премиерът заяви, че правителството трябва да бъде "бързо" и ще продължи да предприема допълнителни действия "там, където е необходимо".

Отговорът му идва след като испанският премиер определи решението на Обединеното кралство да промени правилата за Испания като "несправедливо".

Педро Санчес заяви, че туристите в повечето региони в Испания ще бъдат по-безопасни от коронавирус, отколкото във Великобритания.

Испания е по-безопасна от Великобритания, убеден Педро Санчес

Испания е по-безопасна от Великобритания, убеден Педро Санчес

Ние ще продължим да работим с британските власти

Обединеното кралство съветва да се ограничат всички несъществени пътувания до Испания, включително Балеарските и Канарските острови. Освен това тя премахна Испания и нейните острови от списъка на държавите, които са освободени от правилото за карантина от 14 дни.

Междувременно Германия също съветва да не пътува до три области на Испания.

"Това, което трябва да направим, е да предприемем бързи и решителни действия, когато смятаме, че рисковете започват да нахлуват отново", подчерта Джонсън.

"Нека бъдем абсолютно наясно какво се случва в Европа, сред някои от нашите европейски приятели. Страхувам се, че на някои места започвате да виждате признаците на втора вълна на пандемията.", допълва той.