Премиерът Бойко Борисов няма намерение нито да става президент, нито по своя воля да предизвиква предрочни избори. Това не е в сценария на кабинета, увери пред БНТ министър-преседателят от Брюксел.

"Нямам намерение да похарча 50 млн. за избори, ще ги дам на пенсионерите. Няма да бъда президент, няма да предизвиквам избори", декларира премиерът.

"Видяхте какво се случи на вота за здравната реформа. Самата опозиция не е готова за предсрочен вот. Единствената партия, която е в кондиция сега е ГЕРБ, а един вот сега само би затвърдил позициите й”, отбеляза Бойко Борисов.

Премиерът обясни подробно и кои са основните причини да отмени поръчките за стратегически обекти у нас. "Всяко съмнение за нередност е насочено единствено към мен.След като хората ми задават въпроси за обществените поръчки, аз съм длъжен да отговоря, да направя проверки и да не оставя съмнения",  държавнически обобщи Борисов.

Единствената причина Румъния да показва за момента по-добри резултати се дължи на това, че за  една година е изхабена голяма енергия за конституционнота реформа, отсече премиерът.

"Ние сме напред пред Румъния, сега дори и да изоставаме, ще ги настигнем и изпреварим", каза премиерът и допълни, че властта у нас е амбицирана  да бъде еталон, а останалото са спекулации.