Премиерът Бойко Борисов все още не се е възстановил от коронавирусната инфекция и дори се е наложило да започнат вливания със системи и инжекции, съобщава "24 часа" с позоваване на източници от премиерския екип. По случая няма официална информация.

Припомняме, на 25 октомври премиерът обяви, че е с положителен тест. Той отказа да постъпи в болница и остана на домашно лечение под контрола на личния си лекар.

В неделя отново е направен тест, който е дал положителен резултат.

Борисов изправя цялата мощ на здравната система срещу COVID-19

Борисов изправя цялата мощ на здравната система срещу COVID-19

Пари има, работете с пълна мощност, заръча премиерът

В края на миналата седмица състоянието му се е влошило. От включванията му във Фейсбук се чува, че гласът му е по-дрезгав, има кашлица и затруднено дишане. Това е наложило лечението да се поеме от специалисти.

Заболяването на Борисов продължава вече 14 дни, но според лекарите притеснително е състоянието му, а не продължителността - тя често е по-голяма от 20-30 дни.

Днешното заседание на правителството се проведе онлайн заради заболяването на премиера.

"Тези, които още не са срещали вируса, особено по-младите, трябва да спазват дистанция, да носят маски, но да продължават да работят. А за тези, които сме се влошили, 100% трябва да имат болниците готовност да ги поемат. Проблемът е как да отличим хората, преминали болестта, за да могат и те да работят." - коментира Борисов.

Припомняме, на лидера на БСП Корнелия Нинова също беше назначено лечение със системи, след като беше диагностицирана с коронавирус, но тя предпочете да се лекува в болница и на 30 октомври постъпи във ВМА. Няколко дни по-късно беше насочена за домашно лечение.