Бившият директор на ЦРУ Джон Бренън заяви, че американският президент Доналд Тръмп работи с руснаците и сега отчаяно се опитва да прекрати разследването на руската сага, информира АП.

Тръмп: Бивш директор на ЦРУ няма да чете секретни документи

Тръмп: Бивш директор на ЦРУ няма да чете секретни документи

Джон Бренън не пестеше критики към Белия дом

Вчера говорителят на Белия дом Сара Сандърс съобщи, че Тръмп е решил да се отнеме достъпът на Бренън до секретна информация заради поведението му. Решението на американската администрация беше остро разкритикувано от демократите и бивши служители на службите в САЩ.

Нападнаха Тръмп след отнемане достъпа на Бренън до секретна информация

Нападнаха Тръмп след отнемане достъпа на Бренън до секретна информация

В демокрацията достъпът до секретна информация не трябва да се използва като пионки

Според Бренън решението на администрацията е заради сътрудничеството на предизборната кампания на Тръмп с руснаците през 2016 г. и сега той отчаяно се опитва да прекрати разследването на специалния прокурор Робърт Мълър.

В статия за "Ню Йорк таймс" бившият топ разузнавач цитира медийна информация и призивите на Тръмп към руснаците да намерят изгубените имейли на Хилари Клинтън.

Самият държавен глава пряко свърза решението си за Бренън с разследването на руската сага, заявявайки пред "Уолстрийт джърнъл", че разследването е "измама" и "тези хора го водят".

"Така че аз мисля, че трябва да се направи нещо", каза Тръмп.

Джон Бренън: Тръмп извърши държавна измяна

Джон Бренън: Тръмп извърши държавна измяна

Президентът на САЩ отрече руска намеса във вота

Бренън пише, че твърденията на американския лидер, че няма сговор с Русия, са "глупости" и че единственият въпрос е дали този сговор представлява престъпление.

Тръмп е още по-отчаян да се защити и да защити обкръжението си, заради това той взе политически мотивирано решение да отнеме правото ми на достъп до секретна информация в опит да затвори устата на тези, които се осмеляват да му се противопоставят, отбелязва бившият шеф на ЦРУ.