Британски гражданин е осъден на две седмици затвор и глоба в размер на $753 в петък за нарушаване на карантинна за коронавирус в Сингапур, съобщава ЕйБиСи. 

Найджъл Скиа е първият британец, затворен за нарушаване на правилата за коронавирус в града-държава. На други са отнети работните им пропуски и са глобени.

Скиа е напускал стаята си в хотел The Ritz-Carlton, Millenia Singapore три пъти миналия септември по данни на обвинението и не носи маска.

Веднъж той се изкачил по аварийно стълбище до стая, резервирана от сингапурската му годеница и са прекарали девет часа заедно.

Скиа, който се призна за виновен по две обвинения за нарушаване на правилата, пристигна в съда в петък с Агата Магеш Еямалай, за която оттогава се женен. Еямалай се призна за виновна по едно обвинение за подпомагане на Скиа и е осъдена на седмица затвор.

Окръжният съдия Ясвендер Каур коментира, че присъдите са предназначени да изпратят "ясно послание", че трябва да се спазват ограниченията.

Повечето пътници трябва да останат в определена хотелска стая или у дома в продължение на 14 дни след пристигането си в Сингапур съгласно правилата за карантина за коронавируса. Те получават храна и редовно мерят температурата си.

"Всеки случай на неспазване е заплаха за общественото здраве", допълва съдията.

Адвокатът Дилон Суриндър Сингх заяви, че клиентите му имат смесени чувства по отношение на присъдите си, но няма да ги обжалват.

Двойката бе изправена пред присъда до шест години затвор и глоба от 7538 долара за всяко обвинение.

Задължителна застраховка от $22,5 хил. за влизане в Сингапур

Задължителна застраховка от $22,5 хил. за влизане в Сингапур

Нови мерки срещу пандемията