От понеделник властите в Сингапур затегнаха правилата за влизане на чужденци, изисквайки от тях да закупят здравна застраховка, за да покрият разходите за лечение на заболявания, свързани с коронавируса. В същото време правителството намали броя на държавите, с които има опростени процедури за пътуване, уточнява АП.

Както следва от заповедта на министерството на здравеопазването, от 1 февруари всички чуждестранни граждани, преди да пристигнат в страната, са длъжни да закупят медицинска застраховка, чиято минимална цена е 30 хиляди сингапурски долара ($22,5 хиляди). "Застраховката трябва да осигурява лечение на заболявания, причинени от COVID-19", обясниха от министерството.

Заради Covid-19 Сингапур вече не е сред най-скъпите градове в света, но Париж остава

Заради Covid-19 Сингапур вече не е сред най-скъпите градове в света, но Париж остава

Градовете в Америка, Африка и Източна Европа стават по-евтини, докато градовете в Западна Европа стават по-скъпи

В същото време министерството на външните работи на Сингапур съобщи, че от 1 февруари т. нар. Зелени коридори с Германия, Малайзия и Южна Корея ще бъдат преустановени за три месеца. Това се дължи на неблагоприятното развитие на ситуацията около разпространението на коронавирус в тези държави.

По този начин Сингапур запазва механизма за опростен бизнес и официални пътувания само с Бруней, Индонезия, Китай и Япония.

В същото време по-рано Токио едностранно напълно забрани влизането на чужденци.

Сингапур изпадна в дълбока рецесия

Сингапур изпадна в дълбока рецесия

За 2020 г. правителството очаква икономиката да се забави с между 5,0% и 7,0 на сто

От 23 март миналата година властите в Сингапур забраниха влизането на чужденци, които нямат разрешение за пребиваване или разрешение за дългосрочно пребиваване в страната (работни и студентски визи, разрешения за пребиваване на член на семейството и т.н.).