Британски следователи вярват, че са идентифицирали заподозрените извършили нападение с Новичок над Сергей и Юлия Скрипал, съобщава АП.

Припомняме, че отровените през март месец руски граждани се лекуваха с месеци в болницата след натравяне с това вещество. Великобритания обвини Русия за атаката, но руските власти категорично отхвърлиха връзка със случая.

Полицията вярва, че няколко руснаци са участвали в опита за убийство на бившия двоен агент и дъщеря му Юлия. "Следователите вярват, че са идентифицирали заподозрените извършители на нападението чрез видеонаблюдение и са проверили това със записи на хора, които са влезли в страната по това време. Те са сигурни, че те (заподозрените) са руснаци", коментира информатор за АП.

Новината идва на фона на разследването за Чарли Роули, който беше намерен в безпомощно състояние заедно с приятелката си 44-годишната Доун Стърджис в град Еймсбъри - на около 10 километра северно от Солсбъри, където бяха отровени Сергей и Юлия Скрипал. Доун Стърджис почина, а смъртта й се разглежда като убийство. Преди дни Роули излезе от критично състояние.

Основна версия в Еймсбъри - новичокът е един за Скрипал и Роули

Основна версия в Еймсбъри - новичокът е един за Скрипал и Роули

Все още няма потвърждение от военната лаборатория