Водещият на СиЕнЕн Крис Куомо избухна срещу републиканския сенатор Тед Круз в сряда вечерта за туит относно британското "човешко мляко" и кърмата по време на процеса за импийчмънт на Тръмп.

Круз писа в Twitter в отговор на статия във Washington Examiner за болница в Англия, която съветва медицинските сестри в родилно отделение да използват език, който да е по-приятелски към транс общностите.

Круз нарече новите насоки в английската болница Оруелски, намеквайки за романа "1984" на Джордж Оруел.

Круз също е един от няколкото сенатори, които са критикувани, че не слушат внимателно процедурите за импийчмънт

"Оруел? Сър, вие сте на процес, на който дори не обръщате внимание, където казвате, че случилото се всъщност не се е случило, защото не искате да се изправите пред реалността. Това приятелю е Оруелско", каза Куомо.

"Кърма? Защо това въобще ти е в главата? Фокусирай се, Тед. Ако слезете малко от зърната на Тръмп, може би няма да мислите толкова много за кърма. Свърши си проклетата работа", коментира Куомо.

В Британия преминават на "раждащ родител" и "човешко мляко" вместо "майка" и "кърма" заради трансджендъри

В Британия преминават на "раждащ родител" и "човешко мляко" вместо "майка" и "кърма" заради трансджендъри

"Жена" се променя на "лице", "баща" със "съ-родител" или "втори биологичен родител"

Въпреки че преди началото на процеса всичко бе само предварително заключение, че Круз няма да гласува, за да осъди бившия президент Доналд Тръмп за подбуждане към бунт в Капитолия на 6 януари, поддръжниците на импийчмънта се опитаха да подтикнат републиканците на своя страна, като пуснаха видео, показващо колко близо бунтовниците действително са до членовете на Конгреса този ден.

Независимо дали Круз обръща внимание по време на това видео или не, Куомо му напомня колко по-лош можеше да е този ден, поне за някои.

Круз и сенаторът Джош Хоули повдигнаха обвинението за оспорване на удостоверяването на победата на президента Джо Байдън, което бе прекъснато от тълпата на про-Тръмп екстремисти, които се опитаха да отменят резултатите от изборите.

Круз бе един от 44-те републиканци, които гласуваха във вторник, за да прекратят процеса.

Пуснаха нови шокиращи кадри от бунта на втория ден от процеса срещу Тръмп

Пуснаха нови шокиращи кадри от бунта на втория ден от процеса срещу Тръмп

Някои сенатори са на метри от размирниците