Авиокомпанията British Airways уволнява 350 пилоти, предадоха световните информационни агенции.

The Sun в неделя съобщи, че сделката между BA и пилотния съюз Британската асоциация на пилотите на авиокомпаниите (BALPA) все още чака да бъде финализирана, но е "облекчение" за авиокомпанията след опасения от стачки.

"Конструктивните разговори продължават с BALPA, за да се спестят възможно най-много работни места", заявиха British Airways пред Yahoo Finance UK.

British Airways обмисля правни действия срещу карантината във Великобритания

British Airways обмисля правни действия срещу карантината във Великобритания

Авиокомпанията определя коронавирусният план на правителството за "ирационален"

Компанията вече обяви планове за съкращаване на 12 000 работни места и орязване на заплатите на 36 000 други, след като през 2020 г. преживява най-стръмния си спад през 2020 г. в резултат на кризата в сектора заради пандемията от COVID-19.

Самолетите бяха заземени през март като част от мерките за блокиране.

Припомняме, че през април собственикът на British Airways обяви, че обмисля да започне юридически иск срещу плана за карантинна на Обединеното кралство, главният изпълнителен директор предупреди, че новите правила буквално ще торпилират връщането към полети през юли.

British Airways, заедно със съперници като easyJet и Ryanair, се надяваха да възобновят полетите през юли след тримесечен период, в който повечето самолети бяха приземени заради пандемията.