След като отвориха изборните секции в САЩ, жителите на няколко щата се борят с тежки метеорологични условия, които могат да засегнат вота, информира АП.

Започна гласуването в САЩ

Започна гласуването в САЩ

Щатите Мейн, Ню Хемпшър, Ню Джърси, Ню Йорк и Вирджиния отвориха секциите в 06,00 часа

Миналата нощ и рано сутринта няколко бури преминаха през така наречения Дълбок юг. Има паднали дървета и е прекъснато електрозахранването на места от Луизиана до Южна Каролина. Към момента няма информация за пострадали хора, но 11 000 души са останали без електричество.

Друга буря в централната част на щата Тенеси уби един човек, а други двама са ранени. Хиляди са останали без електричество.

На места електронното гласуване е заменено с хартиени бюлетини. Си Ен Ен съобщава, че изборна секция в Кноксвил, Тенеси, е без ток.

Стари проучвания на изборите през 1984, 1986 и 1988 г. показват, че няма доказателства дъждът да засяга изборните резултати в полза на една или друга партия.

Националната метеорологична служба на САЩ предупреди за силен вятър, гръмотевични бури и вероятно торнадо около Балтимор, Окръг Вашингтон, както и в други райони.

Прогнозата е за сухо време в западната и югозападната част на САЩ.

АП отбелязва, че има дълги опашки заради високия интерес на междинните избори, а някои секции не са отворили заради непредвидени обстоятелства, но това не е необичайно по време на изборен ден. Има също проблеми с машините за гласуване и с регистрирането.

Към момента няма индикации хакерска атака да е засегнала вота.