Трима български граждани са идентифицирани сред жертвите на експлозията в белгийския град Лиеж, която разруши до основи 5-етажна сграда.

Това са Сергей Иванов Митков, Тюркен Сергеева Иванова и Искрен Бисеров Михайлов от село Пробуда, Търговищко. Те всички са от едно семейство, а по информация на близките Тюркен и била бременна.
Идентифицирани са благодарение на ДНК анализ, предоставен от роднини.

Очаква се да бъде разпозната и четвърта българска жертва - най-вероятно това ще е братът на Тюркен, който е живеел на 5-тия етаж в сградата, съобщава БНР.

Знае се и името на четвърта българска жертва, но то не може да бъде оповестено преди да бъде идентифицирано, потвърди зам.-министърът на външните работи Марин Райков.

Трагедията е много голяма и изказваме най-искрено и сърдечно съчувствие на близките", посочи заместник-министърът.

Припомняме, на 27 януари под руините на сградата бяха открити 12 трупа, 6 от които бяха идентифицирани малко след инцидента, а разпознаването на останалите закъсня, тъй като телата бяха силно обгорели.
Причината за инцидента бе взрив следствие от изтичане на газ.

Още тогава се появиха сериозни съмнения за наши сънародници, загинали при пожара, тъй като сградата е била обитавана предимно от емигранти от различни държави.