Президентът на САЩ Доналд Тръмп планира да отправи сделка към демократите. Това се описва като трето предложение към тях, по думите на високопоставен служител на администрацията. 

Представителят заяви прд CNN, че идеята на Тръмп е да постави нещо на масата, за да накара демократите да се ангажират с преговори. Тръмп не се очаква да се откаже от искането си за гранична стена, но планът ще се стреми да примами демократите, като предлага други отстъпки.

Преди това демократите отказваха да се противопоставят на предложението на Белия дом. Вместо това те настояват президентът да отвори отново правителството, след което да започне преговори за сигурността на границите.

Той добави, че в администрацията продължават дискусиите за национално извънредно положение, като не се очаква президентът да обяви това по време на речта си в събота. Но нищо не е решено, докато не бъде обявено от президента.

Тръмп няма да отстъпва за шътдауна

Тръмп няма да отстъпва за шътдауна

Умерени загуби за американската икономика

Вчера Тръмп обяви, че ще направи изявление пред нацията в събота от 15.00 часа на живо от Белия дом. Речта ще бъде на 29-ия ден от закриването на правителството, което започна миналия месец, когато демократите от Конгреса и Тръмп не успяха да постигнат споразумение за финансиране на около една четвърт от правителството.

Преговорите бяха в задънена улица в продължение на седмици заради искането на Тръмп за пари, за да финансира границата му. Демократите, водени от председателя на Нанси Пелоси, бяха категорични, че не искат да дават на Тръмп финансиране за стена по южната граница.

На въпрос дали няма да хвърли малко светлина върху съобщението прес-секретарката на Белия дом Сара Сандерс заяви, че няма да изпреварва президента и допълни, че обръщението ще бъде в дипломатическата приема в Белия дом.

Тръмп бесен на демократите заради стената и шътдауна

Тръмп бесен на демократите заради стената и шътдауна

Готов е да въведе извънредно положение, за да построи стената

По думите ѝ Доналд Тръмп ще продължи да се бори за сигурността на границите, като ще търси решение да сложи край на хуманитарната криза и кризата с националната сигурност на границата.

Запитана конкретно дали хуманитарната и националната криза на сигурността на границата представляват национална извънредна ситуация, Сандерс отново отказа да коментира.

Тръмп е готов да удължи шътдауна с години

Тръмп е готов да удължи шътдауна с години

Конгресът няма намерение да отстъпва…