За пореден път американският президент Доналд Тръмп за пореден път атакува демократите заради продължаващия в страната шътдаун и неразбирателствата относно финансирането на стената по границата с Мексико. Това направи той по познатия за него начин - с поредица от съобщения в "Туитър".

Той цитира данни за престъпността и нелегалната имиграция от съседката и заяви, че исканите 5 млрд. долара са необходими, за да се реши проблемът. 

"В Белия дом съм и чакам демократите", заяви той. 

По-рано Тръмп обяви, че е готов да въведе и извънредно положение в страната, ако се наложи. То би му дало извънредни правомощия, за да бъде построена стената и без одобрението на Сената. Също така Тръмп не се притеснява и от шътдаун, удължен с месеци и години. 

Това стана ясно след поредната му за тази седмица среща с лидерите на Конгреса от двете партии, която не завърши с резултати. 

Продължават опитите за търсене на изход от патовата ситуация. 

В принудителен неплатен отпуск излязоха около 800 хиляди държавни служители.

Тръмп е готов да удължи шътдауна с години

Тръмп е готов да удължи шътдауна с години

Конгресът няма намерение да отстъпва…

От финансиране са лишени 25% от държавните институции, включително министерството на вътрешната сигурност, министерството на търговията, министерството на вътрешните работи и министерството на финансите.

Затворени са музеите на института "Смитсониън".