Коронавирусните инфекции продължават да се увеличават в Англия този месец, въпреки че британските власти наложиха ограничителни мерки, сочи проучване, цитирано от "Политико".

Проучването REACT, проведено от Лондонския имперски колеж и социологическата агенция Ipsos MORI, е установило, че "няма доказателства" за спад на инфекциите за 10 дни по време на наложената от премиера Борис Джонсън блокада, коментира Стивън Райли от колежа пред "Таймс".

Рекордните над 1 800 починали от COVID-19 във Великобритания за денонощие

Рекордните над 1 800 починали от COVID-19 във Великобритания за денонощие

Вече близо 93 300 починали от началото на епидемията в страната

В изследването, в което са участвали 142 900 доброволци и е най-голямото проучване по време на пандемията в Англия, също е установило, че 1,58% от тестваните между 6 и 15 януари са се заразили с коронавриус, което представлява един на всеки 63 души. Това е увеличение с 50% спрямо в началото на декември, когато 0,91% от тестваните са се заразили. В Лондон един на 36 души е с положителна проба, което е два пъти повече спрямо началото на декември.

Болници във Великобритания са като "военни зони" заради бушуването на COVID-19

Болници във Великобритания са като "военни зони" заради бушуването на COVID-19

Когато отидете в болница, това е много, много лошо"

Здравни и други работници е по-вероятно да са с положителна проба в сравнение с други, показва изследването. Вирусът е по-широко разпространен при по-младите хора на възраст между 18 и 24 г. в сравнение с тези на възраст над 65 г. Също е по-разпространен в по-бедните квартали и сред чернокожите и азиатците.