Десетима души са били откарани за лечение в болница заради наръгване с нож, след като стотици фенове на "Динамо" (Киев) и "Бешикташ" са влезли в сблъсъци в украинската столица Киев преди снощния мач от Шампионската лига, съобщават местните медии.

Около 600 фенове са участвали в сблъсъците близо до стадион "Олимпийски", който ще бъде домакин на финала на Шампионската лига през 2018 г. преди победата на "Динамо" с 6-0.

Уточнява се, че турските привърженици са били нападнати от украинските си опоненти, докато са се приближавали към стадиона с ножове и бухалки, използвани при сблъсъците.

Местни медии също така съобщават за няколко по-малки боя в други части на града.

"Тези сблъсъци между привърженици на Динамо Киев и Бешикташ са следствие от погрешната оценка на риска и неадекватните мерки за сигурност преди мача", написа във "Фейсбук" Маркиян Лубкивский, бивш директор на организационния комитет на Евро 2012, на което домакини бяха Украйна и Полша.

"Имаме вътрешна информация, че ще има тежка реакция от страна на УЕФА със санкции, наложени и на двата клуба. Ръководителите на УЕФА се притесняват заради насилието в града домакин на финала на Шампионската лига през 2018 г.", допълва Лубкивский.