Страхотен скандал се разрази в САЩ около книгата „ And Tango Makes Three" („С танго станаха трима"), в която се разказва историята на хомосексуална двойка пингвини, които живеят в Нюйоркския зоопарк, съобщава religiabg.com.

Родителите на децата от малките класове в началното училище на град Шилох в щата Илинойс настояха книгата да бъде махната от училищната библиотека.

Специално създаденият родителски комитет поиска обяснение от директорката на училището, но тя отказала да се срещне с тях, обяснявайки, че за да изпълни искането им, значи да въведе цензура.

Илюстрованата книга за деца разказва за живота на хомосексуална двойка пингвини, които са се превърнали в кумири на американското гей-общество.
Пингвините Рой и Сайло отглеждат и възпитават малкото пингвинче Танго, което са си излюпили от оставено им от служителите на зоопарка оплодено яйце.

Хомосексуалната двойка са били неразделни в продължение на пет години, докато през септември 2005 година в зоопарка не се появява самката Скрапи, която силно заинтригувала Сайло. Новата хетеросексуална двойка си е направила гнездо и прекарват времето си постоянно заедно, а отхвърленият Рой останал самотен.

Според възмутените родители отношенията между Рой и Скайло се противопоставят на традиционните семейни ценности. Между другото, в зоопарка има още четири еднополови птичи двойки, в една от които влиза и порасналият пингвин Танго, възпитан от приемните си родители - гейове