Девет души са били ранени при нападението на йеменски бунтовници срещу гражданско летище в южната част на Саудитска Арабия, предаде АФП. 

Това съобщи коалицията, ръководена от Рияд, за последната поредица от удари.

Саудитска Арабия отново е под обстрел

Саудитска Арабия отново е под обстрел

Милициите на хусите отново атакуват

Терористичната атака на летище Абха доведе до нараняване на девет цивилни граждани, включително осем саудитски граждани и един с индийски паспорт, се казва в изявление на военната коалиция от официалната Саудитска преса.

По-рано, иранските бунтовници казаха, че са започнали широка операция, насочена срещу военни самолети, според техния телевизионен канал" Ал-Масира ".

Бунтовниците в съседния Йемен, които са се сблъскали с упоритите коалиционни бомбардировки от март 2015 г., понесли тежки цивилни жертви, засилиха нападения от ракети и безпилотни съоръжения през границата през последните седмици.

Това идва на фона на засиленото регионално напрежение, след като Вашингтон - ключов съюзник на Рияд - обвини Иран в свалянето на американски безпилотен самолет над международни води и извършване на нападения срещу петролни танкери в стратегическия Омански залив.

Саудитска Арабия нееднократно обвини Иран в доставянето на сложни оръжия за бунтовниците на Хути, обвинението, което Техеран отрича.

100 000 са жертвите на войната в Йемен

100 000 са жертвите на войната в Йемен

Това твърдят от изследователска група, която се занимава с въоръжени конфликти

След неотдавнашните атаки, саудитските държавни медии съобщиха за засилване на въздушните нападения на коалиционни позиции на бунтовническите позиции в северната йеменска провинция Хаджаха и столицата на Сауа, държана в Хути.

Коалицията се намеси в подкрепа на йеменското правителство през 2015 г., когато президентът Мансур Хади избяга в саудитското изгнание, когато бунтовниците затвориха на последната му територия в и около втория град Аден.