Руският народ гласува на президентските избори за Владимир Путин, защото в тази страна няма истинска демокрация и няма кого друг да изберат. Това са избори без избор и няма никаква интрига в тях. Това стана ясно от думите на българския дипломат и политик Стефан Тафров в ефира на bTV на въпрос има ли конкуренция Владимир Путин за президетнския пост в Русия.

Путин гласува на изборите в Русия

Путин гласува на изборите в Русия

Руският президент пусна бюлетината си

Според Тафров другите желаещи, които са се кандидатирали за президентския пост по-скоро могат да станат популярни личности и да добият слава, отколкото да спечелят изборите.

На въпрос възражда ли се руската страна под ръководството на Владимир Путин, Тафров уточни, че по статистика на Световната банка Русия е на 12-то място по Брутен вътрешен продукт и е преди Испания и Южна Корея.

Той коментира и това дали руският президент ще дойде в България за 3 март, след визитата на патриарх Кирил. "Не би трябвало да дойде, заради сериозния дипломатически скандал, на който станахме свидетели по време на националния ни празник", каза още Тафров и уточни, че руската страна първо трябва да се извини за арогантното поведение на руския патриарх.

Той взе отношение и по въпроса за острите дипломатически отношения между Русия и Великобритания по повод отровения бивш агент Сергей Скрипал и дъщеря му в Солсбъри. "Това е най-острият инцидент в двустранните отношения между Великобритания и Русия", отсече Тафров и допълни, че това е много сериозен проблем, защото става въпрос за държавен тероризъм.

Само една държавна структура може да превърне този скандал в оръжие, посочи Тафров.

По думите му най-голямата грешка, която направи руската страната е, че затвори Британския съвет в Москва. Тафров посочи, че британската страна не взе най-острите мерки в разярения скандал между двете страни, тъй като не забрани на руските журналисти да излъчват репортажи от Великобритания.