Доходите на средната класа в САЩ достигнаха рекордно ниво през 2017 г., след като силната икономика увеличи финансовото състояние на повечето американци, съобщават от Бюрото за преброяване на населението на САЩ, цитирано от "Вашингтон пост".

През миналата година домакинство от средната класа в САЩ е спечелило 61 400 долара, което означава, че половината от семействата в страната са отчели по-високи доходи от тези 61 400 долара и половината са спечелили по-малко.

Последните години доходите на средната класа неизменно се движат нагоре, след като икономиката преодоля дълбока рецесия и милиони американци отново са на работа.

Основният фактор, допринасящ за увеличените доходи, е допълнителни пари от още един член на домакинството, който работи.

През 2017 г. за първи път в историята на САЩ бяха регистрирани над 60 000 долара за домакинство от средната класа. Домакинството в САЩ може да варира по размер от един човек до двама възрастни и няколко деца под един покрив, но средно едно домакинство в САЩ е от 2,6 души.