Вече няма да се вижда марката на Dolce&Gabbana и на Versace по произвежданите от тях облекла. Така решиха модните дизайнери, хвърляйки в ужас имитаторите на дрехите им, съобщава "ПронтоСофия".

"Дойде моментът на стила, който ще се разпознава от детайлите и от високотехнологичната обработка на дрехата. Вече няма да бъде достатъчно да произведеш някакво подобие, за да се наречеш създател на дрехи", казаха Доменико Долче и Стефано Габана, които кръстиха последната си колекция с нееднозначното име Re-evolution.

Тя включва мъжки якета във военен стил от типа „ Stargate". По фланелките им пък има термолепенки от скоч. Панталоните са в стил „товарачески".

„No logo" тенденцията обаче завладя и марката Versace.
"Медузата вече няма да я има по облеклата ни, ще се придържаме към минималистки glamour", уверява и Донатела Версаче. Последното й изобретение са многофункционални дрехи, излъскани с протеини от коприна.
„Луксът означава и респект към околната среда. Обожавам онзи, който измисля и преоткрива нещата около себе си. Моята мода е такава - нищо не е това, което изглежда.