Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания кацнаха в Тексас, съобщи Ройтерс.

Президентската двойка пристигна в тексаския град Корпъс Кристи. Там е предвидено Доналд Тръмп и Мелания да се срещнат с организации, помагащи на засегнатите от бурята Харви, която опустоши щата Тексас.

Тръмп дори посети кризисен център за настаняване. Възстановителните работи след щетите, причинени от тропическата буря Харви, ще бъдат скъпа и трудна задача, предупреди американският президент. Доналд Тръмп е на визита в град Остин в щата Тексас, където е създаден кризисен център заради стихията.

Мелания Тръмп разкри, че каза, че иска да помогне на пострадалите от Харви. Тя придружава президента Доналд Тръмп в неговата визита до засегнатия от Харви щат Тексас.

В изявлението на първата дама на САЩ се предупреждава, че Тексас, Луизиана и други части на САЩ ще усещат последиците от урагана Харви още месеци наред и дори в идните години.

Язовирите в Хюстън преливат след рекордните валежи от урагана Харви

Язовирите в Хюстън преливат след рекордните валежи от урагана Харви

На юг от Хюстън, в Колумбийските езера е нарушена дигата, служители пускат в туитър съобщението "Напуснете веднага"

Тексаският град Хюстън поиска помощ от федералното правителство за евакуирането на граждани.

Шерифът от окръг Бристол в щата Масачузетс Томас Ходжсън пък предложи затворници да бъдат пратени да помагат за разчистване на разрушенията.

Медиите в САЩ отбелязват, че това не е прецедент. Седмици по-рано Томас Ходжсън "прати затворници да строят" стената по границата с Мексико.

Десетки жители на град Хюстън бягат от наводненията, предизвикани от тропическата буря Харви, и градските власти се готвят да отворят допълнителни убежища, съобщи кметът Силвестър Търнър, цитиран от Ройтерс. Кметът добави, че е отправена молба до Федералната агенция за извънредните ситуации (ФЕМА) да осигури хора и инфраструктура за справяне с природното бедствие.

Барак Обама: Помогнете на Червения кръст на САЩ

Барак Обама: Помогнете на Червения кръст на САЩ

Харви е най-мощният ураган в Тексас за последните над 50 години.

Харви е най-мощният ураган в Тексас за последните над 50 години.

Бавно движещата се буря, понастоящем над Мексиканския залив, се очаква да продължи да излива огромни количества дъжд в идните дни над вече засегнатите от наводнения райони.

Най-малко 30 000 души се нуждаят от помощ.