От президентската кампания на Джо Байдън съобщиха, че номинираната за вицепрезидент Камала Харис ще спре личните срещи на предизборни събития до неделя, след като двама души от кампанията са с положителна проба за коронавирус, информира АП.

В съобщението се отбелязва, че Байдън не е бил изложен на риск от заразяване, макар че той и Харис бяха заедно за няколко часа по време на предизборни събития в Аризона на 8 октомври.

Камала Харис победи Пенс на дебата, сочи анкета

Камала Харис победи Пенс на дебата, сочи анкета

59% от анкетираните заявяват, че Харис е победила

Сенаторът от Калифорния трябваше днес да пътува до Северна Каролина, за да насърчи избирателите да участват в ранното гласуване.

От кампанията обявиха пред журналисти тази сутрин, че директорът по комуникациите на Харис и служител от екипа са с положителна проба за коронавирус. Двамата заразени са пътували със сенатора до Аризона.

Съобщава се, че всички са били с маски по време на събитията в Аризона.

Тъй като Харис и заразените са носили маски N95 по време на полета и не са били на разстояние по-малко от два метра от сенатора от Калифорния за повече от 15 минути, не се води за "близък контакт" според определението на Центровете за превенция и контрол на заболяванията. Поради тази причина Харис не трябва да се самоизолира, но като предпазна мярка кампанията отменя всички нейни събития до неделя. Тя ще участва само на виртуални срещи.

Тръмп: Камала Харис е некомпетентна, не може да бъде вицепрезидент

Тръмп: Камала Харис е некомпетентна, не може да бъде вицепрезидент

Рейтингът ѝ е нисък, нападна сенатора президентът

Заразените не са били в контакт с Джо Байдън.