Мъж стреля с арбалет от балкон на улица в Нидерландия в петък, двама души са загинали, а друга жертва е ранена, съобщава полицията, цитирана от местни медии.

Заподезреният е арестуван, той също е ранен

Полицията първоначално е извикана в жилищната сграда в град Алмело за докладван инцидент с намушкване в петък сутринта. Двамата загинали са открити в сградата, съобщава местната медия RTV Oost.

Полицията разкри няколко подробности за случилото се, като заяви, че разследването им все още продължава. Но изглежда ясно, че ситуацията е ескалирала много бързо и се превръща в кратко противоречие с полицията и стрелба с арбалет.

Видео от сцената показва мъж без риза, който държи арбалет и изстрелва поне една стрела от балкона на жилищна сграда.

В краткия кадър звучи поне един изстрел - който очевидно е от полицията. Полицията е трябвало да използва огнестрелни оръжия, според полицейското звено в Източна Холандия в провинция Оверейсел. Снимките показват, че полицейските тактически подразделения са сред отзовалите се на мястото, а офицерите са насочили пушки със снайпери към сградата.

Кметът на Алмело Ариен Герицен заяви, че е "шокиран и разстроен" от инцидента, който според него е оказал голямо влияние върху общността. Повече информация ще бъде публикувана, когато е възможно, добави той.

Не е разяснено каква връзка има мъжът с арбалет с двамата загинали. Местни медии съобщават, че холандската национална полиция разследва инцидента.