Семейството на Майкъл Джексън, който почина внезапно на 25 юни в Лос Анджелис, няма да организира прощална церемония в ранчото на певеца "Невърленд", съобщи АФП.

Джексън няма да бъде погребан и на територията на имението.

"Въпреки разпространената от някои медии информация, прощална церемония, както открита, така и закрита, няма да има в Невърленд", се казва в изявление на семейството на покойния певец.

Къде ще бъде прощалната церемония и къде ще бъде погребан певецът семейството обеща да съобщи скоро.

Представители на властите на окръг Санта Барбара, където е разположен Невърленд, потвърдиха, че семейството на певеца не е подавало заявление за погребване на Джексън на територията на имението.

След като редица медии съобщиха, че Джексън ще бъде погребан в "Невърленд", всички хотелски стаи в околностите бяха резервирани от журналисти, а хиляди поклонници се отправиха към имението.

Телевизиионният канал E! съобщи в сряда нова версия за мястото на погребението на певеца. Според негова информация Майкъл Джексън ще бъде погребан на лосанджелиското гробище Forest Lawn. Други източници засега не са потвърдили информацията.

На свой ред местни медии информираха, че прощалната церемония ще се състои в Лос Анджелис, на стадион Staples Center, който побира 20 000 души, или на Los Angeles Coliseum, със 100 000 души капацитет, където се проведоха Олимпийските игри през 1984г.