Военният прокурор на Египет генерал Адел Мурси е взел решение да бъдат освободени всички жени, задържани при размириците в центъра на Кайро, съобщи агенция „Новости".

По-рано днес военната прокуратура на страната издаде заповеди за 15-дневен арест на около300 души заради вчерашните сблъсъци между демонстранти и военни в  египетската столица. Според информации, които се появиха в египетските медии, сред арестуваните ама 14 жени. Някои от тях са взели непосредствено участие в  антивоенните протести, а други са оказвали медицинска помощ на пострадали при сблъсъците.

По данни на египетското министерство, на отбраната при протестите е загинал един военен, а други 180 са били ранени. Сред демонстрантите няма загинали, но десетки са получили травми и са били хоспитализирани.

Припомняме, вчера в Кайро стотици демонстранти се събраха на протест пред военното министерство. Протестиращите разкъсаха охраняващия кордон, като се втурнаха към сградата на ведомството, хвърляйки камъни срещу представителите на силите за сигурност.