Много египтяни, смятат че революцията е непълна. Хората очакват да бъде дадено началото на делата както срещу сваленият президент, така и срещу хората от неговата администрация.

Сред населението буди учудване нежеланието на върховния военен съд да даде начало на процесите срещу бившите членове на режима.

Обвиненията които трябва да се повдигнат срещу тях варират от злоупотреба с държавни средства, до заповеди за убийства на протестиращи.

Самият Мубарак засега избягва процеса. В Момента той се намира под арест в болнична стая в един от курортите на Червено море.
Прави впечатление, че много от членовете на свързаната с бившият президент Национална демократична партия все още държат позиции в държавната администрация. Много от членовете на бившата управляваща партия, свалени по време на протестите, сега са заменени от хора също принадлежащи към партията на Мубарак.

Според много от египтяните, „нищо не се е променило" с падането на старият режим. Новинарски редактор от водещ египетски телевизионен канал разказва, че почти всички от новините са контролирани от цензура, особено тези отнасящи се до армията.

Шест журналисти, са привиквани пред военен прокурор, след публични критики към армията. Блогърът Майкъл Набил е осъден на три години затвор от военен съд за критикуване на армията.