Джаред Къшнър, съпруг на дъщерята на американския президент Иванка Тръмп, е бил разпитан от екипа на специалния прокурор Робърт Мълър за бившия съветник по национална сигурност Майкъл Флин.

Флин вероятно започва да сътрудничи на прокуратурата по руската афера

Флин вероятно започва да сътрудничи на прокуратурата по руската афера

Спира да обсъжда с екипа на президента Тръмп разследването

Това потвърди пред АП източник, запознат с разследването.

Представителят поясни, че Къшнър е бил разпитан в продължение на около 90 минути по-рано този месец. Разпитът е част от опитите за установяване дали Къшнър е имал информация за Флин, която може да го оправдае.

Източникът добави, че много свидетели от Белия дом са питани какво знаят за Флин, който беше принуден да подаде оставка през февруари, след като официални лица заключиха, че той е подвел американския президент Доналд Тръмп и екипа му с контакти с руския посланик.

В същото време прокурори от екипа на Мълър отложиха свидетелски показания пред голямо жури, свързани с частните бизнес сделки на Флин.

Причината за отлагането не е ясна към момента, но идва една седмица, след като адвокатите на Флин са уведомили юридическия екип на Тръмп, че те повече може да не споделят информация за случая. Тази дискусия между адвокатите подсказва, според АП, че Флин възнамерява да сътрудничи на Мълър или да се опита да се договори с разследващите.