Сътрудничеството бе сред основните теми, които обсъдиха по време на срещата си президентите на Венецуела и Турция Николас Мадуро и Реджеп Ердоган, предаде Анадолската агенция.

Снимка 393196

Източник: EPA/БГНЕС

Ердоган даде висока оценка на двустранните отношения и заяви, че вижда голям потенциал в икономическото сътрудничество.

Той направи това изявление на Турско-венецуелски бизнес форум, който се проведе във венецуелската столица Каракас.

Мадуро сравни Тръмп с Хитлер

Мадуро сравни Тръмп с Хитлер

Американският президент преследва венецуелците, както Хитлер - евреите

Търговският стокообмен на двете държави достигна 1 млрд. долара за първите 8 месеца на годината.

Ердоган също така осъди покушението срещу Мадуро като "подла атака срещу волята за независимост на президента и народа му." Припомняме, че Мадуро обвини външни сили зад опита за убийството му - САЩ и Колумбия.

Ердоган: Сорос разделя света

Ердоган: Сорос разделя света

Финансистът подпомагал турски активист

Турската икономика се развива отлично, въпреки опитите да се навреди, увери Ердоган. Припомняме, че той също обвини външни сили, че се опитват да го свалят от власт чрез опита за преврат преди 2 години. Последно, държавният глава нападна филантропа Джордж Сорос, че с действията си разделя и унищожава държави.

Преди това духовникът в изгнание Феруллах Гюлен бе обвинен от Анкара, че има много агенти в Турция, които се борят да свалят управляващите от власт.

Снимка 393197

Източник: EPA/БГНЕС

Опитът за преврат бе последван от уволнения и съд за стотици хиляди работещи на всякакви нива в държавата, многократно удължавано извънредно положение и налагане на президентска република след референдум.