Според германските всекидневници изборите в Русия са били манипулирани.

Те коментират, че има сериозна възможност за забавяне на икономическия растеж, което може да усложни задачата на Дмитрий Медведев.

"Ритуалът на демокрацията беше толкова изпразнен от съдържание, че според повечето руснаци и да бяха гласували, и да не бяха гласували, резултатът щеше да е един и същ", пише "Зюддойче цайтунг", цитиран от RFI.

Медведев като че ли ще има по-трудна задача от Путин, прогнозира вестникът от Мюнхен.
Вярно е, че петролът се продава все така скъпо, но икономическият растеж в Русия губи сила, допълва изданието и се пита дали руснаците не са гласували за Медведев с надеждата, че той ще продължи растежа.

За "Франкфуртер рундшау" президентските избори са били манипулирани по същия начин като парламентарните през декември.

Според британският "Дейли телеграф" ситуацията е добила още по-голяма абсурдност, след като властите са се опитали да придадат демократичен оттенък на изборите.

Италианският печат също изразява съмнения в редовността на вота. "Триумф за Медведев, който нямаше съперници" е заглавието на "Кориере дела сера".

За "Република" победата на наследника на трона на Путин изглежда по-малко внушителна заради напрежението, което се създаде между Москва и международните организации и което накара ОССЕ да не изпрати наблюдатели.