Фанатиците на турския президент Реджеп Ердоган в Тракия призовават за "Свещена война", пише английската версия на гръцкото издание "Прото тема".

Изданието отбелязва, че Турция е предприела опасни игри със стабилността на Балканите.

Снимка 284383

Източник: Прото тема

Преди референдума в Турция президентът Ердоган изважда всички налични карти, за да убеди народа си да гласува с "да" за конституционни промени, които биха увеличили правомощията му.

Обаче с опитите си той рискува да дестабилизира целия регион. Това, което правят неговите хора, е подклаждане на напрежение в отношенията на Турция с Гърция, както и с България, чрез насърчаване на пропагандата им към мюсюлманските граждани в Гърция и България, въпреки че не всички са турци, допълва гръцката медия.

И това не е всичко. Те раздават листовки в мюсюлмански села в Тракия, с които на практика призовават за религиозна "Свещена война" срещу християните, допълват от "Прото тема".

Вестникът заключава, че гръцкото правителство е разтревожено и внимателно следи действията на Ердоган, анализира ситуацията, докато внимателно се опитва да не даде претекст на Турция за влошаване на отношенията с Атина.